Automatisering 24/7

custom maatwerk           

6 maart 2019

Plasma snijmachines laden en lossen,  automatisering.

Principe
Het principe van automatisch laden van platen op de snijmachine is gebaseerd op totale plaat-bed-wisseling met een rijdende wisseltafel die de bediening voorziet van laden lossen en opbergen.
Elektronisch CNC gestuurd via data systeem op PC.

Just in Time
Ook Just in Time en 24/7 snijden is hier van toepassing.

Wisselsysteem

De werking van het systeem:

Wisseltafel 

De voorste portaal is een wisseltafel. (loopt op een rails).
Deze wissel tafel loopt over de rails en kan voor alle rekken/torens met platen staan (ophalen of platen neerleggen). In de rekken/torens liggen complete rekken met snij strippen waar één plaat op ligt zo kunnen er misschien wel 10/12 platen in het rek/toren liggen.

Platen 

De platen zijn vanaf 3 mm tot 25 mm dik mogelijk te plaatsen (vandaar de zware uitvoering) er ligt 1 plaat op een bed en dan zo 10/12 stuks per dikte in het rek/toren.
De platen kunnen waar dan ook geplaatst worden in het rek/toren.
Automatisch gestuurd via een data systeem.
In het midden of aan de linkerkant of aan de rechterkant staan 1 of 2 machines plasma/autogeen (markeren/ printen /boren) (naar wens)

Laden en lossen

Bij het laden of lossen gaat het hele rek met of zonder plaat de stelling of de machine in/op. Het systeem is te gebruiken voor 24/7 werkzaamheden. (onbemand)
Totaal of half afgewerkte plaat is op het rek met strippen terug te leggen of op andere plek te storen. Altijd hetzelfde 0 punt om te kunnen starten waar het stopte.
Zodat er een nieuwe plaat kan worden opgehaald om tussendoor te kunnen snijden indien nodig (Just in Time) zeer flexibel systeem.

Positie 

Omdat de plaat op positie blijft liggen in het bed (rek) is het weer terug te halen en wordt het weer in positie op de machine gebracht.  Zodoende kan er gewoon verder worden gesneden op een half afgewerkte plaat. Machine kent elke positie. Indien er geen voorraad nodig is in een systeem, kan ook alleen een wissel tafel met één rek/toren worden gebruikt. Ook alleen de wisseltafel kan worden gemaakt/gebruikt die op wens van de klant van boven of aan de achterkant kan worden beladen/gelost
Dit is dan een standalone wisselsysteem met de machine.

Bestaande machine 

Ook eventueel met een bestaande machine te gebruiken en aangepast aan de maten van de plaat die nodig zijn.

Optie
Ook het uitbreiden naar volledig geautomatiseerde uitbeen werkzaamheden van de plaat is goed naderhand of direct uit te voeren (van de gesneden plaat op de tafel/bed(rek)).

Dit kan met een speciaal voor dit doeleinde gestuurde robot installatie boven de ruimte van de plaat.
En kan indien men dit wil de plaat met QR code worden gemerkt om te kunnen sorteren op product en of plaat en deze kan dan achteraf automatisch naar de juiste plek of pallet worden verplaatst.
Bijvoorbeeld voor een compleet bouwpakket voor de scheepsbouw.

ACT-machinery.nl